Tilapia met parmaham

Tilapia met parmaham
4 Pers
Write a review
Print
Cook Time
6 min
Cook Time
6 min
Ingredients
  1. 500 g tilapiafilet
  2. 16 verse salie blaadjes (uit zakje Italiaanse kruidenmix)
  3. 8 plakjes parmaham
  4. olijfolie om te bestrijken
  5. cocktailprikkers
Instructions
  1. Voorbereiden
  2. Dep de tilapiafilet droog met keukenpapier en bestrooi de vis aan beide kanten met peper.
  3. Snijd de vis in 8 gelijke stukken en leg op elk een salieblaadje.
  4. Wikkel in elke reep ham een stukje tilapiafilet en steek de ham vast met een cocktailprikker.
  5. Bestrijk dun met olie en bewaar de vis afgedekt in de koelkast.
  6. Bereiden
  7. Leg de tilapiapakketjes op een ingevet rooster boven matig heet vuur en gril ze in 6-8 minuten bruin en net gaar; keer halverwege voorzichtig.
Notes
  1. Deze pakketjes (vinkjes) kunt u ook in de koekenpan bakken. Doe dit wel heel rustig aan alle kanten en evt na het bakken even in een oven van 160 gr ongeveer 6 min.
  2. Vervang de Tilapia ook eens door Kabeljauw haasjes.
De Spakenburgse Visspecialist http://www.de-visspecialist.nl/