Quiche met zalm en broccoli

Quiche met zalm en broccoli
Serves 4
Dit gerecht is goed van te voren klaar te maken.
Write a review
Print
Cook Time
30 min
Cook Time
30 min
Ingredients
  1. Kruimeldeeg voor een taartbodem van 24 cm doorsnede en 4 cm hoogte (Dr. Oetker) of een pak hartige taartmix (Koopmans)
  2. 2 eieren
  3. 1 flesje volle room (20 cl)
  4. 1 kleine lepel gedroogde dille
  5. peper en zout
  6. 200 gr gerookte zalm, in reepjes gesneden
  7. 1 broccoli, enkel de roosjes achterhouden
Instructions
  1. - Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed de bakvorm met het bladerdeeg.
  2. - Prik met een vork een paar gaatjes in de bodem. Kook de broccoliroosjes 4 minuten.
  3. - De broccoli goed laten uitlekken, anders krijg je een kleffe quiche.
  4. De eieren loskloppen in een schaal met de room en doe er zout, vergemalen peper en dille bij naar smaak.
  5. De zalm in reepjes snijden. Verdeel de zalmreepjes over de taartbodem. Leg hier de broccoliroosjes bovenop.
  6. Giet het eiermengsel erover. Bak de quiche 30 minuten in de oven op 200 graden.
Notes
  1. Warm of koud, in beide gevallen lekker.
  2. Bestrooi de quiche voor het bakken met oude geraspte kaas of serveer dit gerecht met een lekkere kruidenkaas.
  3. Vervang de Broccoli eens door voorgekookte verse asperge's.
  4. Gebruikt u een pak harige taartmix, volg voor de bodem de gebruiksaanwijzing van het pak en vervang het water/melk door room (van de saus).
De Spakenburgse Visspecialist http://www.de-visspecialist.nl/