Oos­ter­se vis­pak­ket­jes

Oos­ter­se vis­pak­ket­jes
4 Pers
Write a review
Print
Total Time
35 min
Total Time
35 min
Ingredients
  1. 1 zakje bosuitjes (3 stuks)
  2. 4 worteltjes, geraspt
  3. 2 cm verse gember
  4. 4 eetlepels Japanse sojasaus (fles 150 ml)
  5. 1 rode peper, fijngesneden
  6. 400 g koolvisfilet
  7. 2 eetlepels olie
Instructions
  1. Snijd het wit van de bosui in luciferdunne reepjes en meng ze door de geraspte wortel.
  2. Snijd het groen van de bosui en de pepertjes (voor minder scherpte verwijder de pitjes) in dunne ringetjes.
  3. Schil het stuk gember en rasp het fijn boven een diep bord.
  4. Meng de sojasaus en rode peper erdoor.
  5. Wentel de stukken koolvisfilet door deze marinade en laat ze even liggen.
  6. Spreid 4 stukken aluminiumfolie uit en verdeel het wortel-bosuimengsel over het midden.
  7. Leg de stukken vis inclusief de marinade erop.
  8. Strooi de groene uiringetjes over de vis en druppel er wat olie op.
  9. Vouw de folie rond de vis dicht tot pakketjes. Zet de pakketjes op de barbecue en laat de vis en wortel in 20 minuten gaar worden.
Notes
  1. Serveer hierbij een griekse kool salade of een frisse komkommer salade.
De Spakenburgse Visspecialist http://www.de-visspecialist.nl/