Mediterrane tilapiaroerbak

Mediterrane tilapiaroerbak
Wokgerecht voor 2 pers.
Write a review
Print
Total Time
20 min
Total Time
20 min
Ingredients
  1. 250 gram tilapiafilet
  2. 1 eetlepel citroensap
  3. 1 theelepel chilipoeder
  4. 1 ui
  5. 1 teen knoflook
  6. 200 gram wortel en/of broccoliroosjes
  7. 3 tomaten
  8. 10 zwarte olijven zonder pit
  9. 3 eetlepels olijfolie
  10. zout en versgemalen peper
Instructions
  1. Snijd de tilapiafilet in blokjes en besprenkel ze met citroensap.
  2. Wrijf de vis in met chilipoeder, zout en peper.
  3. Pel de ui, halveer hem en snijd de helften in dunne plakjes.
  4. Snijd ook de knoflook en wortel in plakjes.
  5. Snijd de tomaten en olijven in stukjes.
  6. Verhit de olijfolie in een wok en roerbak de ui, knoflook en wortel en/ of broccoliroosjes 2-3 minuten. Schep de tilapia erdoor en roerbak nog 2 minuten.
  7. Voeg dan de tomaat, olijven en 2-3 eetlepels water toe en laat het geheel 3-5 minuten zachtjes sudderen.
  8. Breng het gerecht op smaak met zout, peper en wat citroensap.
Notes
  1. U kunt de Tilapia ook heel goed vervangen door Meerval.
  2. Vervang de winterwortel door een zak Italiaanse roerbakgroente van 250 g, en serveer dit met couscous of pasta.
De Spakenburgse Visspecialist http://www.de-visspecialist.nl/