Makreel op de barbecue

Makreel op de barbecue
4 Pers
Write a review
Print
Cook Time
15 min
Total Time
2 hr
Cook Time
15 min
Total Time
2 hr
Ingredients
  1. 4 verse schoongemaakte makrelen
  2. citroensap
  3. 6 sjalotjes
  4. 4 cocktailtomaten
  5. 4 grote schoongeborstelde champignons
  6. 1 rode paprika, in vieren
  7. 1 dl witte wijnazijn
  8. olijfolie
  9. 1 theelepel gedroogde oregano of ½ eetlepel fijngesnipperde verse oregano
  10. zout, versgemalen peper
Instructions
  1. Was de makrelen zorgvuldig, droog ze met keukenpapier en wrijf de vissen in met citroensap.
  2. Snijd elke makreel in vier stukken.
  3. Rijg de stukken vis aan 4 spiesen, afgewisseld met de sjalotjes, tomaten, champignons en paprika.
  4. Maak een marinade van de wijnazijn, olijfolie, oregano, zout en peper en leg de spiesen hierin.
  5. Laat op kamertemperatuur 2 uur marineren.
  6. Laat ze 10 minuten boven de gloeiende barbecue roosteren, waarbij u ze steeds draait en bestrijkt met de marinade.
De Spakenburgse Visspecialist http://www.de-visspecialist.nl/