Limoncello Zalm

Limoncello Zalm van de BBQ
Verrassend lekker. Met dit recept scoor je gegarandeerd.
Write a review
Print
Prep Time
3 hr
Cook Time
20 min
Prep Time
3 hr
Cook Time
20 min
Ingredients
 1. Cederhouten rookplank
 2. 1 moot Zalm
 3. 100 ml Limoncello
 4. 5 gram zeezout
 5. rasp van 1 citroen
 6. Voor de saus
 7. 1 kleine augurk
 8. klein bosje bieslook
 9. klein bosje peterselie
 10. sap van een halve citroen
 11. 3 eetlepels mayonaise
 12. 1 theelepel mosterd
 13. 1 sjalot
Instructions
 1. Zet alle ingrediënten klaar voor de limoncello zalm. Rasp de citroen en voeg dit samen met het zeezout in een vijzel. Vijzel het vervolgens fijn. Schep dit in een bakje, giet de limoncello hierbij. Roer het geheel goed door.
 2. Snijd de zalm in gelijkmatige stukken, leg ze in een zip-zap. Giet de limoncello marinade bij de zalm. Sluit de zip-zak bewaar deze voor 3 uur in de koelkast.
 3. Laat ondertussen een cederhouten plank weken in koud water. Hierop wordt de zalm gegaard op de barbecue. Zet alle ingrediënten klaar voor de saus. Snipper de augurk, bieslook, peterselie en sjalot fijn. Meng de mayonaise met de mosterd samen in een kom. Knijp het sap van de halve citroen bij de mayonaise en mosterd. Voeg de fijngesnipperde augurk, bieslook, peterselie en sjalot toe. Roer alles goed door elkaar, zet het afgedekt in de koelkast tot gebruik.
 4. Maak de barbecue gereed met directe zone met een temperatuur van 180 gr. C. Als de barbecue op temperatuur is haal de cederhouten plank uit het water en leg deze direct boven de hete kolen. Het plankje zal nu gaan smeulen. Haal ondertussen de zalm uit de limoncello marinade.
 5. Draai de cederhouten plank na 10 minuten om, leg nu de zalm op de plank. Laat de zalm 10 minuten garen op de barbecue met de deksel gesloten. Smeer wat limoncello marinade op de zalm en draai de zalm om. Laat de zalm garen tot een kerntemperatuur van 50 gr. C.
 6. Haal de zalm van het cederhouten plankje, gril de zalm zeer kort op het rooster voor een mooi gril streepje. Laat de zalm 5 minuten rusten. Serveer de limoncello zalm met de saus. Heerlijk bij asperges/ broccolli of op een vers gebakken broodje.
Notes
 1. Echt een aanrader.
 2. Dit recept is afkomstig van Mele Best.
 3. Limonchello kan je kopen maar je kan het ook zelf maken. Ook dit recept staat bij Mele Best op de site.
 4. Kijk voor meer kijk eventueel voor meer foto’s en de recept video op www.melebest.nl/limoncello-zalm
De Spakenburgse Visspecialist http://www.de-visspecialist.nl/