kabeljauw in rustieke saus

Kabeljauw in rustieke saus
4 pers.
Write a review
Print
Ingredients
  1. olijfolie
  2. 4 ansjovisfilets
  3. 1 ui
  4. 50 g bloem
  5. 4 moten kabeljauw à 150 g
  6. 100 ml droge witte wijn
  7. 2 takjes peterselie
  8. 2 el rode wijnazijn
  9. 1 tl fijne mosterd
Instructions
  1. Verhit een scheutje olijfolie in een pan.
  2. Pel en snipper de ui grof. Fruit de ui circa 1 minuut.
  3. Voeg de ansjovisfilets en de helft van de wijn toe en laat de ansjovis smelten.
  4. Bloem de moten kabeljauw.
  5. Bak de moten aan beide kanten circa 2 minuten.
  6. Hak de helft van de peterselie.
  7. Blus af met wijn en azijn.
  8. Voeg de mosterd en peterselie toe en roer goed door.
  9. Laat de saus circa 5 minuten inkoken met de deksel op de pan. Garneer de vis voor het serveren met de resterende peterselie.
Notes
  1. Lekker met ciabatta en tomaten salsa
De Spakenburgse Visspecialist http://www.de-visspecialist.nl/