Garnalen met gebakken tomaat, tagliatelle en courgette

Garnalen met gebakken tomaat, tagliatelle en courgette
4 Pers
Write a review
Print
Cook Time
20 min
Cook Time
20 min
Ingredients
  1. 6 tomaten
  2. 4 teentjes knoflook
  3. verse bieslook
  4. olijfolie
  5. paneermeel
  6. 300 gram tagliatelle
  7. 1 courgette
  8. 200 gram Hollandse garnalen (Geen Stellendammers, want dat is een beetje te kostbaar voor gebakken garnalen)
  9. peper en zout
Instructions
  1. Halveer de tomaten en zet ze in een vuurvast schaaltje.
  2. Verwarm de oven voor op 200 ° C.
  3. Leg op elke halve tomaat een schijfje van een teentje knoflook.
  4. Strooi er wat paneermeel en sprenkel er wat olijfolie over.
  5. Doe er wat peper en zout op. Zet het schaaltje in de oven gedurende 20 minuten.
  6. Meng fijn geknipte bieslook met 4 eetl. olijfolie, 2 gehakte knoflooktenen of een theel. gehakte knoflook uit een potje van Go-Tan, en peper en zout.
  7. Snij de gewassen courgette met een kaasschaaf in dunne repen, nadat u eerst met een theelepeltje de zaadjes er uit hebt geschept. Kook de tagliatelle in 8 minuten beetgaar. Schep na 7 minuten de tagliatellelinten door de pasta en laat 1 minuut meekoken.
  8. Pasta afgieten en warm houden.
  9. Verhit een scheutje olijfolie met knoflook in de pan en bak er snel de garnalen in. Haal de pan van het vuur en roer er de bieslook met olie door.
  10. Breng op smaak met peper uit de molen en zout.
  11. Tagliatelle over 4 borden verdelen en het garnalenmengsel er opdoen. Serveer met de gebakken tomaat.
De Spakenburgse Visspecialist http://www.de-visspecialist.nl/