Geschiedenis

henk-corrieOp 23 mei 1983 zijn Henk en Corrie hun bedrijf begonnen aan de Koningsweg bij “Wikkerink” in Winterswijk.

Sindsdien zijn zij “Het begrip” in Winterswijk. Dankzij de dagelijkse aanvoer, konden zij elke dag verse vis leveren.
De vis werd iedere dag zelf gefileerd. De mootjes (kibbeling) werd iedere dag zelf gesneden van topkwaliteit vis.

dsc01885Op woensdag 01-09-2004 hebben Richard en Yvonne (zoon en schoondochter) het bedrijf van Henk en Corrie over genomen.
Ook wij zullen ervoor zorgen dat wij dezelfde kwaliteit vis gaan leveren als wat u van de Spakenburgse Visspecialist gewend bent.
Naast het vertrouwde recept voor het bakken van de vis, hebben wij ook bijna alle standplaatsen aangehouden die er al waren. 

Spakenburgse Botter

Natuurlijk hebben wij wel een paar kleine veranderingen doorgevoerd, zoals: een nieuw logo. nieuwe prijskaarten, zwarte kibbeling bakjes, en wij introduceerden de visfriet. Ook wij proberen u zo goed mogelijk van dienst te zijn en proberen met onze tijd mee te gaan door ook op het social media zoals Twitter en Facebook actief te zijn.Voor ons logo hebben wij een authentieke Spakenburgse botter genomen.

Mootjes (kibbeling)Een veelgestelde vraag aan ons is waarom alleen bij ons de kibbeling “Mootjes” heet. Hiervoor is een simpele uitleg.

Toen Henk en Corrie de zaak begonnen in 1983, had bijna niemand nog van kibbeling gehoord. Om toch een kleine snack te kunnen verkopen, is Henk de kabeljauwfilet in stukjes dus mootjes gaan snijden. Zo zijn hun aan de naam “Mootjes” gekomen. Omdat deze naam “wereldberoemd” is in heel Winterswijk en omstreken, hebben wij deze naam zo gehouden.